Hva er Google ads og hvorfor bruke det? 

Google Ads, er den aller største digitale markedsføringsplattformen i verden. Bedrifter har to muligheter når de skal annonsere målrettet på Google, de kan annonsere mot enten « Søke-nettverket» eller « Display-nettverket». Søke-nettverket lar deg som bedrift velge hvilke søkeord du vil at annonsen skal dukke opp på i søkeresultatene. Her byr man på ord etter et «pay-per-click»-system. I dette systemet velger du hvor mye du er villig til å betale per klikk på annonsen din.

Dersom ingen trykker på annonsen din, betaler du ingenting. Siden dette er konseptet, vet du med en gang at budsjettet du har, går til å få potensielle kunder inn på nettsiden din. Dette er stor kontrast til for eksempel annonseringer i aviser, hvor man ikke vet om annonsen faktisk får fram ditt budskap eller når målgruppen din. 

Annonser i søke-nettverket er kun tekstbaserte, men man kan få mulighet til å lage bannerannonse hvis man annonserer i display-nettverket. Her vil man ha mulighet til å ha annonser som inneholder både bilde, logo og tekster. Her betaler du også per klikk, og du kan få merkevaren din ut til hundretusenvis av personer nesten uten å betale for eksponeringen.

I en avis vil du betale opp mot 30 – 40 000 kr for en helside. Dette gjør du uten å vite hva som skjer etter at budskapet er formidlet. Ved å bruke samme sum, kan du via annonsering gjennom Google få tusenvis av personer inn på nettsiden din, direkte til riktig budskap, og du ser hvilke handlinger de foretar seg, hvor interessert de er og om de tar kontakt eller kjøper noe. 

Du må teste og optimalisere kampanjene dine jevnlig. Google ads er ikke et system du setter opp en gang og lar det være. Dersom du ikke ser resultatene fungere som ønskelig, kan det være lurt å vurdere hvordan du satt det sammen og revurdere målgruppe, metode og konsept. Dette kan være en vanskelig og tidkrevende prosess, og det ikke så enkelt å forstå dataen man får etter å ha prøvd seg fram. 

Hvis du er usikker, så kan Panter Pr hjelpe deg med både oppsett og optimalisering av Google Ads for din bedrift. Trykk her for å booke et møte hvor vi setter oss ned og tar en prat.